Aktuality o nízkosacharidové stravě z celého světa
Krejčí (2021) Role stravy a selfmonitorace u pacientů s diabetem 2. typu (Abbott webinář)
27. ledna 2021 – Hanka Krejčí ve spolupráci s Abbott Laboratories/Freestyle Libre připravila na čtvrtek 4. února 2021 v 18:00 další webinář.
Krejčí (2021) Role stravy a selfmonitorace u pacientů s diabetem 1. typu (Abbott webinář)
8. ledna 2021 – Hanka Krejčí ve spolupráci s Abbott Laboratories/Freestyle Libre připravila na čtvrtek 14. ledna 2021 v 18:00 webinář.
Unwin (2020) Poznatky z vyhodnocení péče v ordinaci praktických lékařů podporující využití nízkosacharidové stravy u pacientu s diabetem 2. typu a prediabetem
4. listopadu 2020 – Vyšel stručný odborný článek britského praktického lékaře Davida Unwina a jeho kolegů. Shrnuje výborné zkušenosti s využitím nízkosacharidové stravy u pacientů s diabetem 2. typu (DM2) a prediabetem.
Nichols (2020) To pravé jídlo v těhotenství
5. listopadu 2020 – České nakladatelsví Altenberg Barbory a Josefa Kodetových přináší české odborné i laické veřejnosti už druhou knihu Lily Nichols.
Kábelová (2020) Remise diabetu 2. typu u pacientů na různých dietních režimech – diplomová práce
26. června 2020 – Adéla Kábelová úspěšně obhájila přelomovou diplomovou práci na téma remise diabetu 2. typu prostřednictvím nízkoenergetické a ketogenní diety. Tým Neslazeno gratuluje a přináší plné znění diplomové práce.
Vyjídák (2020) Vidličkou proti cukrovce – Abbott ebook
17. srpna 2020 – Společnost Abbott vydala nový letáček pro pacienty s diabetem. Přináší pacientům informace o třech hlavních možnostech stravování, věnuje se možnosti dosažení ústupu (remise) cukrovky 2. typu a nabízí i sedm dalších tipů, jak zlepšit glykémie.
Krejčí (2020) Diabetes Mellitus 2. typu – Od porozumění patogeneze k možnostem jeho remise
26. června 2020 – V časopise Diabetologie, Metabolismus, Endokrinologie a Výživa (DMEV) rozsáhlý přehledový článek Hanky Krejčí věnující se příčinám a možnostem řešení cukrovky 2. typu.
Mára (2020) Experiment 600 dnů na mase
26. ledna 2020 – Petr Mára, dobře známý technologický expert, ve svém dalším videu popisuje své zkušenosti s tzv. carnivore stravou (přísně masitou stravou). Petr dlouhodobě trpí tzv. ulcerativní kolitidou.
Slimáková-Krejčí (2020) Vliv masa na zdraví
21. ledna 2020 – V tomto rozhovoru se Hanka Krejčí podrobněji zabývá studiemi na téma zdravotních dopadů konzumace masa. Věnuje se čerstvým systematickým revizím, které v roce 2019 vzbudily rozruch.
Slimáková-Krejčí (2020) Cholesterol a jeho vliv na zdraví
15. ledna 2020 – Hanka Krejčí se podrobněji zabývá rolí cholesterolu ve stravě a cholesterolu v krvi v kontextu rozvoje kardiovaskulárních onemocnění, a vysvětluje také, co je to inzulinová rezistence.