eslazeno: V tomto rozhovoru se Margit a Honza zabývají některými klasickými mýty a omyly při nízkosacharidovém stravování. Podrobněji probírají tato témata (užitečné zdroje pod videem):
1:30 Seznamy povolených a zakázaných potravin vs osobní sacharidový (denní) limit
2:25 Různé varianty nízkosacharidové stravy podle množství sacharidů
3:30 Dobře sestavené rostlinné typy stravy
4:00 Nutriční ketóza, příjem sacharidů a bílkovin
4:40 Ketogenní dieta u epilepsie
5:00 Nevýhody “seznamového” přístupu
6:00 Výhody a nevýhody osobního sacharidového (denního) limitu
7:20 Talířová metoda (poměry živin na talíří)
9:05 Zdravotní přínosy omezení konzumace vysoce zpracovaných potravinářských produktů rostlinného původu
11:10 MANA a podobné nápoje, glykemický a inzulinový index
Slimáková-Vyjídák (2019) Mýty v nízkosacharidovém stravování s Janem Vyjídákem